전남대학교

GNB

 

GNB

겸임(객원)교수

  • home >
  • 교수진 >
  • 겸임(객원)교수

김용재 이미지
성명
김용재 겸임교수
연구실
 
교수전공 및 연구분야
건강기능식품 소재개발
연락처
062-530-0344
이메일
yjds06@nate.com
홈페이지
 
활동학회

한국식품영양과학회, 한국식품과학회, 한국생약학회

연구실적

[논문목록]

 

09
Hepatoprotective Effects of Fermented Curcuma longa L. on Carbon Tetrachloride-induced Oxidative Stress in Rats Food Chemistry 151 2014 : 148-153

08
The effectiveness of fermented turmeric powder in subjects with elevated alanine transaminase levels: a randomised controlled study. BMC Complementary and Alternative Medicine 2013, 13:58

07
Anti-obesity effect of a standardised etphanol extract from Curcuma longa L. fermented with Aspergillus oryzae in ob/ob mice and primary mouse adipocytesJ Sci Food Agric 2012; 92: 1833-840

06
Neuroprotecitve and ameliorative effect on beta-amyloid induced mice by Eriobotrya japonica. Food and Chemical Toxicology. Ms. Ref. No.: FCT-D-10-01025R1

05
발효울금의 갈락토사민 투여에 의한 흰쥐의 간독성에 대한 보효 효과. 한국식품영양과학회지 41(6), 790~795(2012)

04
비파잎과 씨 추출물의 지방생성 억제효과. Kor. J. Pharmacogn. 41(4) : 270∼274 (2010)

03
Protective Effects of Loquat (Eriobotrya japonica) Leaves against Ethanol-induced Toxicity in HepG2 Cells Transfected with CYP2E1. Food Sci. Biotechnol. 19(4): 000-000 (2010) 

02
db/db 마우스에서 비파의 혈당 저하 효과. 한국식품영양학회(2009), 22(2), 159-165

01
Loquat (Eriobotrya japonica) extracts suppress the adhesion, migration, and invasion of human breast cancer cell line. Nutrition Research and Practice(2009), 3(4), 259-264